Ingrediente:
Pentru blat: 4 galbenusuri, 1 lingura si jumatate de untura, 5 linguri de miere, 7 linguri de zahar, 1 vf lingurita de bicarbonat, putina zeama de lamaie, 500 g faina
Pentru crema: 4 albusuri, 3 pahar de zahar (150 g pahar), 1 lingura de dulceata.
Tehnica prepararii:
Blatul - se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se dubleaza cantitatea si se topeste zaharul. Se adauga pe rand untura, mierea, bicarbonatul stans in zeama de lamaie, faina, se amesteca bine pana cand se obtine o coca potrivita. Se imparte coca in 6 bucati mici, din care se realizeaza 6 foi , ce se coc pe dosul tavii de tort, unsa cu putina untura inainte de a coace fiecare foaie. Fiecare foaie se coace 20 min si apoi se lasa la racit.
Crema –se bat bine albusurile cu zaharul, dupa ce s-a intarit compozitia se adauga dulceata. Trebuie ca aceasta crema sa fie foarte bine batuta, pentru ca sa nu scada din volum. Foile se aseaza pe forma de tort si se umplu cu aceasta crema. Tortul se imbraca in frisca si se da la frigider 2-3 ore. Se serveste rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu