Ingrediente:
Se fac foi de “Dobos”, dupa preferinta, depinde cat de inalt doriti sa fie tortul.
Foile se fac in felul urmator (reteta pentru 2 foi rotunde pt tava cu diametrul de 24-26 cm):
Din 3 oua-se separa galbesnurile de albusuri, albusurile cu 50 g de praf de copt se bat spuma tare, se adauga 3 linguri de zahar, apoi se incorporeaza galbensurile, se pune 1 praf de vanilie, apoi se incorporeaza 3 linguri de faina. Compozitia se imparte in 2 foi, fiecare foaie se coace pe dosul tavii unse si tapetate cu faina.
Dupa ce s-a copt numarul de foi dorit pt tort, se prepara crema de ciocolata, astfel:
6 oua intregi, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 6 linguri cacao, 1 pachet 250 g unt.
Ouale intregi se pun intr-un vas inalt, se amesteca cu zaharul si esenta de rom, si apoi cu cacao. Se fierb bine pe baie de abur, pana devine o crema de consistenta groasa. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul.
Cu crema obtinuta se umple tortul, foaie tort-crema, foaie tort-crema…etc… si se orneaza dupa preferinte (fie cu zahar caramelizat deasupra, fie cu crema de ciocolata, fie se imbraca in frisca…dupa preferinte).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu