BLAT:
8 oua, 8 linguri de apa, 16 linguri zahar, 16 linguri faina, 2 zahar vanilat, esenta de rom, 1 praf de copt.
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se pun albusurile, apa, praful de copt si se bat bine, pana devine o spuma densa.Se adauga zaharul, si se bat bine in continuare. Apoi se adauga galbenusurile , se amesteca, si spoi se adauga treptat faina, amestecandu-se incet, pentri a deveni o compozitie omogena. Compozitia de pune la copt intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, tava tapetata in prealabil cu faina si hartie de copt. Se coace la 180 de grade, 45-50 minute.
CREMA:
6 oua intregi, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 6 linguri cacao, 1 pachet 250 g unt.
Ouale intregi se pun intr-un vas inalt, se amesteca cu zaharul si esenta de rom, si apoi cu cacao. Se fierb bine pe baie de abur, pana devine o crema de consistenta groasa. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul.
Cu crema obtinuta se umple tortul si se orneaza dupa preferinte.
1 comentarii:
Trei degetele, la degustare au sosit
Au luat crema si au fugit.
Trimiteți un comentariu