Ingrediente:
Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 esenta de vanilie
Pentru umplutura: 1 cutie cu compot ananas (rondele) , 250 g zahar, 2 linguri de unt
Tehnica prepararii:
Perele se curata de coaja, se taie feliute mici.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul , apoi se adauga esenta de vanilie si galbenusurile, se amesteca bine. La final se incorporeaza faina, treptat, amestecand cu grija de sus in jos.
Se pune zaharul pentru caramelizat intr-o cratita cu pereti inalti, se lasa sa se caramelizeze pana devine maroniu;cand s-a lichefiat zaharul, se adauga si untul pentru a se incorpora bine. Se ia vasul de pe foc, se aranjeaza caramelul cu grija si pe peretii vasului, apoi se adauga rondelele de ananas si peste ele se aseaza blatul. Se da la cuptor pentru 45 minute, la foc mic.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se acopera cu platoul pe care va fi servita tarta, si se rastoarna, cu grija, astfel ca partea cu ananasul caramelizat sa devina superioara. Se lasa forma pe tarta pana se scurge tot sosul de caramel format in timpul coacerii.
Se serveste rece, poate fi ornata cu frisca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu