Ingrediente:
400 g carne de pui ( pulpe superioare) , 2 cepe medii, 2 catei de usturoi, 300 ml bulion de casa (sos de rosii), 2 morcovi, 150 g masline verzi, , 150 g faina, 150 ml ulei, frunze de patrunjel, sare si piper dupa gust,
Tehnica prepararii:
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 150 ml ulei, se adauga usturoiul tocat marunt, apoi se adauga pulpele de pui , se mai pune putina apa si se lasa la fiert. Dupa ce s-a fiert putin, se adauga morcovul taiat rondele; se lasa sa se fiarba bine, la final se adauga maslinele verzi. Se pune faina la calit intr-o tigaie, se pune putina sare si apoi se adauga treptat sosul de rosii, se lasa sa dea un clocot, si se pune in acest amestec cate putin din sosul de pe tocanita, apoi se amesteca ambele sosuri, se lasa sa fiarba bine ,se condimenteaza cu sare si pier dupa gust. La final se adauga frunze de patrunjel tocate marunt. Se serveste calda.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu