RSS

miercuri, 13 iulie 2011

PRAJITURA CU 2 CREME


Tehnica prepararii:

FOI  - 500 g faina, 150 g untura, 150 g zahar, 2 oua intregi, 2 vanilii, 1 praf de copt
Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga untura, zaharul, oul si smantana si se framanta bine un aluat usor de intins. Se imparte in 3 foi  care se coc pe rand pe dosul tavii de la ragaz. Se lasa la racit si intre timp se prepara crema.

CREMA – 500 ml lapte, 1 budinca de vanilie,2 linguri de zahar, 2 linguri de faina ,2 vanilii, 300 g zahar pudra,  3 linguri de cacao, 400 g unt (2 pachete) si 2 vanilii.
Se pune la fiert laptele  si budinca de vanilie, se adauga  zaharul, vaniliile mici, faina si se amesteca bine si se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa. Separat se freaca untul cu 300 g zahar pudra. Budinca fiarta si racita se amesteca cu untul frecat cu zahar si se obtine o crema groasa. Se ia o parte ½ din crema si se amesteca cu cacao. Separat se fierbe un sirop din 300 ml apa si 4 linguri de zahar, putina cafea fiarta, esenta de vanilie si esenta de rom. Foile se insiropeaza bine.
Se pune prima foaie, se pune crema de vanilie, se pune a doua foaie, se pune crema de ciocolata si apoi se pune a treia foaie. Deasupra se pune glazura sau crema din prajitura.
Se orneaza cu ciocolata rasa.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu