RSS

vineri, 3 februarie 2012

SOS TSATSIKI

Ingrediente:
1 castravete mai mare, 3-4 catei de usturoi, 1 buchetel marar proaspat, 1 pahar mare de iaurt sau lapte batut (450 ml)

Tehnica prepararii:
Castravetele (fara seminte, proaspat) se curata de coaja, se spala, se da pe razatoare, se scurge apoi zeama si se pune intr-un bol. Usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste si se pune in bol peste castravete. Se presara putina sare, se stropeste cu 2-3 stropi de zeama de lamaie, apoi se adauga iaurtul sau laptele batut, care trebuie sa fie de consistenta mai groasa. Se amesteca bine, apoi se adauga mararul tocat marunt. Sosul se amesteca bine.
Inainte de a fi servit, sosul se pune 1-2 ore la frigider si se lasa, pentru a se intrepatrunde aromele.
Se serveste rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu