RSS

duminică, 19 februarie 2012

PAINE DE CASA FACUTA CU MASINA DE PAINE

Aparatul de facut paine mi se pare o inventie incredibila, dar pe langa bunatate de paine de casa, fac diferite aluaturi, framanta, dospeste si munceste de zor, astfel ca ma scuteste de o serie de operatiuni dificile.
In cele ce urmeaza va prezint reteta de paine de casa, facuta in aparatul minune....pacat ca nu pot sa va redau si mirosul care se imprastie in casa in timpul coacerii....

Ingrediente:
400 ml apa, 3-4 linguri de ulei, 1 lingurita rasa de sare, 650 g de faina alba, 1 lingurita de zahar, 1 pliculet de drojdie uscata (cam 10 g-eu folosesc drojdie Pakmaya granule)

Tehnica prepararii:
Intotdeauna, in masina de paine se pun mai intai ingredientele licihide si peste ele cele solide, dupa cum urmeaza: se pune mai intai apa (recomand a se pune apa calduta), apoi se pune uleiul; separat, intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu sarea, acest amestec se toarna in cuva peste lichide, in mod uniform, in toate partile. La final, se face o mica adancitura in faina in care se toarna drojdia.
Se apasa apoi meniul pentru paine (la mine e programul 5) si se lasa masina la treaba.

Se obtine o painica de 1100-1200 g, intr-un timp de 1 ora si 50 de minute, timp in care cu totii ne inveselim simturile cu aroma imbietoare de paine calda din bucatarie.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu