RSS

duminică, 12 februarie 2012

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI GHIMBIR

Ingrediente:
250 g ciocolata, 100 ml smantana dulce, 200 ml frisca, 25 ml coniac
Pt. blat: 200 g ciocolata amaruie, 50 g ghimbir, 2 oua, 60 g unt, 100 g faina, 100 g zahar, 1 pliculet cu praf de copt, 3 linguri cu ulei, sare


Tehnica prepararii:
Zaharul si ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi uleiul, apoi se toarna peste ciocolata topita cu untul si racorita.Se incorporeaza ghimbirul dat pe razatoare si faina amestecata bine cu praful de copt si cu un praf de sare. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.
Se topeste la bain-marine ciocolata cu smantana dulce. Se toarna coniacul, apoi se lasa putin la racit, apoi se adauga frisca batuta.
Blatul se taie in 2 sau 3 parti egale, depinde de cat e de gros, apoi se umple cu crema de ciocolata. Cu crema de ciocolata se orneaza prajitura si pe partea superioara si deasupra se pune ciocolata rasa. Pentru ca prajitura sa iasa deosebit de aromata, se foloseste ghimbir proaspat ras, dar in cantitati mici.
Se lasa la rece vreo 2 ore si apoi se serveste.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu