RSS

vineri, 3 februarie 2012

SOS BRUN MARONIU

Sosul brun maroniu se mai numeste si sos spaniol.
Pentru pregatirea lui avem nevoie de 200 g amestec de legume radacinoase (morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa -spalate, curatate si tocate marunt) supa 100 ml, sare, piper, 50 ml ulei de masline, 4 linguri de pasta de tomate si 2 linguri de faina alba.
Legumele tocate marunt se calesc in uleiul de masline, apoi se adauga supa , apoi se adauga pasta de tomate, se mai fierbe putin, apoi se adauga si faina, se da la foc mic si se mai lasa sa dea un clocot.
Dupa ce a fiert, se opreste focul, se lasa putin sa se tempereze, si apoi se strecoara, obtinandu-se un sos de consistenta groasa si culoare brun maroniu.
Sosul se poate folosi ca atare langa preparate din carne de porc, pui sau peste sau, de asemenea, se poate utiliza in prepararea altor mancaruri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu