RSS

marți, 7 februarie 2012

PULPE DE PUI CROCANTE , LA CUPTOR

O modalitate de a gati pupele de pui la cuptor este reteta pe care am gasit-o pe site-ul doamnei Laura Laurentiu, “ http://www.retetecalamama.ro”, reteta de Pulpe in crusta crocanta (merita sa vedeti intregul site, detine retete deosebite).

Astfel, cu mici modificari aduse retetei, pulpele se prepara cam asa:

Ingrediente:
6 pulpe de pui intregi, 1 lingura de paprika dulce , 3 linguri faina alba, 4 linguri de chips de cartofi zdrobite, 2 linguri fulgi de cocos, 1 lingura pesmet, 1 ceapa mica, 3 catei de usturoi, 2 linguri cu varf cu mustar, 50 de ml. de ulei de masline extravirgin, sare, piper , 2 linguri fulgi de porumb zdrobit

Tehnica prepararii:
Pulpele de pui se condimenteaza, se lasa putin deoparte. Separat, intr-un bol, se amesteca mustarul cu uleiul incet, pana se obtine un sos gros ca o maioneza. Se adauga ceapa si usturiul foarte fin tocate, se amesteca in continuare.
Separat, in alt bol, se amesteca incet toate ingredientele uscate pentru a obtine amestecul de crusta.
Pulpele de pui bine condimentate se ung bine cu amestecul de mustar si ulei, apoi se tavalesc prin amestecul de crusta pana cand s-au acoperit complet.
Pulpele astfel obtinute se pun la cuptor, la copt, pe hartie de copt – se lasa 25 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se mai lasa 10-15 minute, pana cand carnea este patrunsa bine.

Reteta este ideala intrucat se obtine o carne foarte bine patrunsa si gustoasa, fara a se frige in ulei.
Am servit preparatul alaturi de o garnitura din cartofi taranesti, langa care am adaugat si un sos tsatsiki delicios.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu