RSS

vineri, 3 februarie 2012

SOS REMOULADE

Tot din familia maionezei si a derivatelor ei in diferite sosuri reci, dar gustoase, face parte si sosul Remoulade, des intalnit alaturi de preparate reci.
Pentru un sos reusit avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g maioneza, 50 g castraveciori mici murati, 2 linguri mustar de Dijon, 3 lingurite de capere, 1 lingurita de tarhon proaspat, 2 lingurite de frunze de patrunjel proaspat, 1 file de ansoa, sare si piper, dupa gust
Caperele si castraveciorii se taie marunt si se scurg de zeama in care s-au murat, apoi se pun intr-un bol. Fileul de ansoa se toaca cat mai marunt, apoi se adauga si el in bol, apoi se adauga maioneza, mustarul si verdeata, se mesteca foarte bine. Se potriveste gustul de sare si piper , apoi se omogenieaza si se pune la frigider , se lasa cam o ora, pentru a se putea intrepatrunde aromele.
Sosul se serveste alaturi de diferite feluri de fripturi, in general preparate reci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu