RSS

vineri, 3 februarie 2012

SOS TARTAR

Sosul tartar este un derivat din sosul de maioneza, se prepara " la rece", provine de la poprul tatar, de unde si denumirea.
Pentru un sos gustos avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g maioneza, 4 linguri de smantana (grasa si consistenta mai tare), 1 lingura de otet, 150 g castaveti murati, frunze de tarhon, frunze de patrunjel, sare si piper.
Castravetii se taie bucatele marunte, se scurg apoi de zeama, frunzele de tarhon si de patrunjel se toaca marunt, se pun intr-un bol castravetii si frunzele, peste ele se adauga otetul, sare, piper, apoi se adauga maioneza, se amesteca putin, iar la final se adauga smantana si se amesteca bine. Sosul astfel obtinut se da la frigider, la rece, 1-2 ore inaintea servirii, pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu