RSS

duminică, 19 februarie 2012

COZONAC CU CACAO SI CREMA DE CIOCOLATA

Ingrediente:
250 ml lapte caldut, 2 pliculete de drojdie (Dr. Oetker, verzi, 7 g buc), 700 g faina, 80 g zahar, 2 oua, 100 g unt topit, 1 vf lingurita da sare, coaja rasa de la o lamie si de la o portocala.

Tehnica prepararii:
Aluatul s-a facut in aparatul de facut paine, ordinea introducerii ingredientelor in cuva este cea obisnuita, intai lichidele si apoi solidele, dupa cum urmeaza: se pune in cuva laptele caldut, peste el se toaran si untul topit, caldut si el, apoi se adauga lichidul obtinut din ouale intregi batute bine. Separat, intr-un bol, se amesteca faina, cu zaharul, sarea si coaja rasa de la o lamie si de la o portocala. Amestecul obtinut se toarna in cuva, uniform, in mijlocul lui se face o adancitura in care se adauga drojdia. Aparatul se programeaza pe programul de aluat (DOUGH), apoi se lasa sa isi faca treaba, la mine dureaza 1h50min.

Cand aluatul este gata, se scoate pe o planseta pudrata cu faina, se imparte in 2 parti egale.
Fiecare parte de aluat se imparte din nou in 2 parti, din fiecare parte se intinde cate o foaie pe care se aseaza umplutura cozonacului (mac, nuca, cacao, rahat, stafide...). Eu am ales sa fac cozonac cu cacao si Nutella, astfel ca pe foaia intinsa am pudrat cu granule de cacao cu zahar, dupa, care, in mijloc, am pus cateva linguri de crema de ciocolata Nutella. Foaia de aluat pe care s-a asezat umplutura se ruleaza, la fel se procedeaza si cu cealalta, apoi cele 2 rulade de aluat obtinute se impletesc. Se obtine astfel cozonacul, care se aseaza in tava, pe hartie de copt, se unge cu ou batut si se mai lasa la dospit 20-25 minute. Apoi se introduce la cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se coace timp de o ora.
Cand e gata, se scoate din tava, se lasa la racit si apoi se feliaza.
Se serveste rece, taiat felii.















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu