RSS

duminică, 19 februarie 2012

PAPRICAS DE CIUPERCI DE PADURE

Ingrediente:
500 g ciuperci de padure, 2 cepe medii,  2 catei de usturoi, 350 ml smantana, 150 g faina, 150 ml ulei, frunze de patrunjel, sare si piper dupa gust.

Tehnica prepararii:
Fiindca este un papricas din ciuperci de padure, ciupercile se aleg bine, se spala, si se pun la fiert in apa cu sare, se lasa sa fiarba bine, cand sunt gata se scot intr-un strecurator si se dau sub un jet de apa rece si apoi se lasa la scurs.
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 150 ml ulei, se adauga usturoiul tocat marunt,  apoi se adauga ciupercile , se mai pune putina apa si se lasa la fiert. 
Se amesteca smantana cu faina si se pune in acest amestec  cate putin din  sosul de pe tocanita, apoi se amesteca ambele sosuri, se lasa sa fiarba bine , se condimenteaza cu sare si pier dupa gust. 
 Pentru a obtine un papricas de o consistenta mai groasa si foarte gustos, se poate adauga si o portie de sos alb (obtinut astfel: se pun la topit 150 g unt, cand e topit se adauga 2-3 linguri de faina, apoi se subtiaza cu lapte, se fierbe bine pana cand se obtine un sos alb gustos). Dupa ce s-a adaugat si sosul alb in papricas, se mai lasa sa fiarba la foc foarte mic vreo 5 minute.
La final se adauga frunze de patrunjel  tocate marunt. 
Se serveste cald, cu mamaliguta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu