RSS

duminică, 12 februarie 2012

CHEESECAKE CU FRUCTE DE PADURE



Ingrediente:
500 g biscuiti, 200g unt (80% grasime), 250 g mascarpone, 300 g crema de branza, 5 oua, 250g zahar, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de zeama de lamaie, 250 ml smantana, 1 vf lingurita de sare +800 g fructe de padure folosite pentru décor,100 g zahar, 4 linguri de amidon, 5 linguri de apa

Tehnica prepararii:

Faina de biscuiti:
Biscuitii se sfarma pana se obtine o pudra ca o faina (eu am folosit blender-ul). Dupa ce se obtine un fel de faina de biscuti mai mult sau mai putin omogena, se adauga untul topit, se amesteca bine, pana se obtine un fel de aluat sfarmicios (daca pasta nu este destul de omogena se pot adauga 3-4 linguri de lapte pentru a se lega compozitia).
Cu compozitia obtinuta se tapeteaza o tava cu pereti detasabili (unsa in prealabil cu unt), fundul tavii dar si peretii tavii se tapeteaza bine cu compozitia din faina de biscuiti (aceasta se apasa bine pentru a se prinde si a se acoperi tava uniform). Tava tapetata cu aceasta compozitie se da putin la cuptorul preincalzit (vreo 5-7 minute), astfel compozitia devine si mai omogena in tava.
Separat se prepara crema de branza, astfel:
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu crema de branza(eu am folosit Philadelphia) pana devine o crema omogena, apoi se adauga si zaharul, se amesteca bine cu cu mixerul, apoi se adauga pe rand cate un ou, se amesteca bine, apoi se pune zaharul vanilat, zeama de lamaie, sarea si la final smantana. Se amesteca incet pentru a deveni pufoasa.
Apoi se adauga intreaga compozitie peste blatul de biscuiti si se da la cuptor pentru 45-50 minute, la foc incet, ca sa nu se arda. Este gata cand pe margini este intarit si mijlocul e moale.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se da la rece, la frigider 3-4 ore.
Pentru ornarea cu fructe de padure procedam astfel:
Se pun 3 linguri de apa si zaharul intr-o tigaie anti-aderenta si se lasa la foc mic, pana cand se topeste zaharul si siropul incepe sa fiarba. Se adauga fructele de padure si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba 5-6 minute si apoi se adauga amidonul, amestecat cu celelalte 3 linguri de apa. Se amesteca din nou si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa si arata ca un jeleu.
Se lasa jeleul de fructe sa se raceasca putin, apoi acesta se toarna peste cheesecake, se intinde bine, cu grija si apoi se da tava la rece inca 2 ore.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu