RSS

duminică, 20 noiembrie 2011

PRAJITURA GOURMANDINE

Ingrediente:
10 oua, 10 linguri de zahar, 6 linguri de nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 pliculet de praf de copt, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 esenta de rom,

Tehnica prepararii:

Blat:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare cu praful de copt, apoi se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, se adauga apoi galbenusurile, apoi se adauga zaharul vanilat. Treptat se adauga nuca macinata, se amesteca bine, apoi se aduga faina, se amesteca si la final se adauga esenta de rom. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina, apoi se da la copt pentru 40-45 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor blatul se lasa la racit, apoi se taite in 2 parti egale.

Crema:8 oua intregi se bat spuma cu 10 linguri de zahar si se amestce cu 5-6 linguri de cacao. Amestecul obtinut se pune la fiert pe bain-marin pana se obtine o crema de consistenta groasa. Apoi crema se lasa la racit. Intr-un bol se  amesteca bine 300 g de unt, peste care se pune treptat crema de ciocolata, se amesteca bine.

Sos caramel:
6 linguri de zahar se pun la caramelizat intr-o cratita, cand devine maroniu se adauga 100 ml de apa, se amesteca bine si se lasa sa fiarba pana devine un sos mai gros.

Asamblarea prajiturii:
Fiecare bucata din blatul taiat in doua parti se unge cu sosul de caramel , in strat destul de gros si se lasa putin sa se intareasca caramelul. Apoi se adauga crema de ciocolata, iar dupa ce s-a asamblat prajitura, se imbraca in crema de ciocolata, atat deasupra, cat si pe laterale, ca si pe tort.
Deasupra se orneaza cu turnulete din crema de ciocolata si se presara bombonele marunte colorate.
Se da la frigider 2-3 ore, se serveste rece.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu