PRAJITURA CU DOVLEAC
Ingrediente:
6 oua, 200 g de zahar, 300 g de faina, 800 g de dovleac curatat , dat pe razatoare si scurs, 3 vanilii, 1 praf de copt, migdale si esenta de migdale
Tehnica prepararii:
Se bat cele 6 oua intregi cu zaharul, pana se amesteca bine, cu mixerul, se pune apoi vanilia, se incorporeaza incet dovleacul dat pe razatoare si scurs in pralabil,apoi se pune parful de copt. Toate ingredientele se amesteca bine, dar incet, pentru a nu se lasa compozitia, se adauga apoi migdalele, esenta de migdale si vanilia. Compozitia astfel obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina, precum si cu hartie de copt. Se coace 45 de minute, se scoate apoi din tava si se lasa la racit.
Se poate orna cu spuma din albus de ou, sau cu frisca, precum si cu fructe.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu