Ingrediente:
500 g unt, 500 ml apa, 6-7 linguri de cacao, 600 g zahar, 1 plic de praf de copt, 1 vf lingurita de sare, 4 oua intregi, 300 g smantana, 1 cana de fulgi de ciocolata (cereale de ciocolata)
Tehnica prepararii:
Untul se taie cubulete si se pune la topit, pe bain-marine, pana se inmoaie. Apoi se adauga apa, si parful de cacao, se amesteca bine si se lasa in continuare pe foc. Separat, intr-un bol, se amesteca faina, cu zaharul, praful de copt, sarea, se amesteca bine. Cand crema de unt incepe sa fiarba, se incorporeaza incet prafurile amestecate, pana se omogenizeaza compozitia.
In compozitia astfel obtinuta se incorporeaza ouala intregi batute spuma in prealabil, si apoi se incorporeaza si smantana. Compozitia se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa si tapetata, apoi se da la copt, cuptorul preincalzit.
Dupa ce a stat negresa la copt 15 minute, se scoate tava, se presara fulgii de ciocolata desupra pe prajitura, si se da la copt inapoi, pentru cca. 35-45 minute.
dupa ce s-a copt, se scoate tava, se lasa negresa la racit si se serveste taiata bucati potrivite.
Apple crumble în pahar
Acum o zi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu