RSS

duminică, 7 august 2011

GULAS DIN CARNE DE PORC

Va propun o mancare deosebita, aroma picanta si miros incantator, de gust nu mai zic nimic, intrucat ar fi in zadar, pentru o zi frumoasa de duminica....hai sa avem pofta buna si sa ne mearga bine in saptamana ce urmeaza...

Ingrediente:
600 g de carne de porc, taiata cubulete, 2 bucati de carnati uscati si afumati, 2 cepe mari, 2 catei de usturoi, 1 ardei gras galben si 1 ardei gras rosu,1 ardei iute mai mititel,  2 morcovi, 800 g cartofi,  1 rosie decojita, sare, piper, boia, 1 lingurita de pasta de ardei dulce,  ½ lingurita de pasta de ardei iute,150 ml ulei,250 ml vin rosu, 4-5 foi de dafin.

Tehnica prepararii:
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 150 ml ulei, se adauga usturoiul tocat marunt,  apoi se adauga  ardeii grasi taiati marunt, apoi se adauga ardeiul iute taiat marunt (curatat in prealabil de samburii din interior si de nervuri), apoi se adauga morcovii taiati cubulete mici, la final rosia decojita; dupa ce s-au rumenit se adauga carnatul afumat taiat felii subtiri, se adauga carnea de porc taiata cubulete , se mai pune putina apa, se adauga vinul rosu si foile de dafin si se lasa la fiert.
 Dupa ce s-a fiert putin si s-a patruns carnea, se adauga  pasta de ardei dulce si pasta de ardei iute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Apoi se adauga cartofii taiati in cuburi mai mari si se lasa la fiert, la foc mic. Dupa ce da cateva clocote, se poate da la cuptor (cuptorul bine incalzit in prealabil), unde se lasa la fiert pana se fierb bine toate  ingredientele si scade zeama, devenind  mai gros.
La final se adauga frunze de patrunjel  tocate marunt.  Se serveste cald, cu smantana si cu ardei iute taiat marunt, daca se doreste un gust mai picant.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu