RSS

sâmbătă, 20 august 2011

DULCEATA DE AFINE

Ingrediente:
3 kg de afine, 2.5 kg de zahar, 1 lamaie, 8 pahare de apa

Tehnica prepararii:
Fructele se aleg bine, se spala bine in apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o cratita se pune la fiert apa si zaharul, se lasa sa fiarba bine la foc iute, pana se leaga un sirop destul de gros, apoi se adauga fructele si se mai lasa sa fiarba, curatand mereu spuma formata deasupra. Cand incep sa formeze deasupra margelute fine, se adauga lamaia taiata felii subtiri si se mai lasa sa fiarba inca 15 minute.

Apoi se rastoarna intr-un vas mai mare, ceramic, se acopera cu un prosop umezit si se lasa pana se raceste complet. 
Dupa ce s-a racit complet se pune dulceata in borcane.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu