Ingrediente:
BLAT 1: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1/2 pliculet de praf de copt, 1 zahar vanilat
BLAT 2: 6 albusuri, 200 g zahar, 250 g nuca prajita, 2 linguri de faina
CREMA: 6 galbenusuri, 4 linguri de lapte, 200 g zahar pudra, 1 vanilie, 200 g unt,1 lingura de cacao
GLAZURA: 100 g zahar, 100 g nuca macinata
Tehnica prepararii:
BLAT 1: se face un blat din 5 oua; se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma tare cu 5 linguri de zahar, apoi se adauga cele 5 galbenusuri, apoi se adauga treptat cele 5 linguri de faina, ia la final se presara praful de copt, se amesteca bine. Compozitia astfel obtinuta se pune la copt, in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Cand este gata de copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
BLAT 2: se face un blat din 6 albusuri care se bat spuma tare cu 200 g de zahar, apoi se adauga 250 g de nuca (nuca se prajeste putin in cuptor, apoi se taie bucatele marunte si abia apoi se adauga in compozitia blatului), se amesteca bine, apoi se adauga 2 linguri de faina. Se coace la foc mic, in tava cu hartie de copt.
CREMA: 6 galbenusuri se freaca bine cu 4 linguri de lapte, apoi se adauga 200 g zahar pudra, apoi se amesteca bine si compozitia astfel obtinuta se fierbe pe aburi pana se ingroasa ca o budinca. Crema se raceste bine.
Se spumeaza 200 g de unt si se amesteca cu crema racita.
Crema obtinuta se imparte in 2 parti: o jumatate ramane asa galbena , iar cealalta jumatate se amesteca cu 1 lingura de cacao si devine maro.
GLAZURA: 100 g de zahar se pun la caramelizat, apoi se adauga 100 g nuca macinata, se amesteca bine, apoi compozitia se lasa la racit. Se obtine un crantz pentru decorare.
Prajitura se aranjeaza astfel: se pune in tava blatul galben de pandispan, peste el se intinde crema maro, apoi se aseaza blatul din albusuri si nuca, apoi se intinde crema galbena. La final, peste crema se ia crantzul si se da pe razatoare apoi se presara peste prajitura.
Se serveste rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu