RSS

duminică, 19 februarie 2012

TOCANITA DIN PULPA DE PORC

 Ingrediente:
500 g pulpa de porc, 1 ceapa, 1 ardei rosu si 1 ardei galben, 2-3 catei de usturoi, 2 lingurite pasta de ardei dulce,  300 ml de bulion, 150 ml de ulei

Tehnica prepararii:
Ceapa se curata, se spala si se pune la calit in 150 ml de ulei, se stinge cu putina apa, apoi se adauga ardeii taiati cubulete, se adauga si usturoiul taiat marunt, se lasa sa se inmoaie putin si apoi se adauga carnea de porc taiata in cuburi. Se completeaza si cu putina apa, se pune sare si piper dupa gust, si eventual putina vegeta.  Se lasa sa fiarba, apoi se adauga pasta de ardei dulce.
Cand toate ingredientele sunt fierte, se face un sos brun maroniu (se caleste o lingura de faina si se adauga bulion pana devine un sos mai gros) care se incorporeaza in tocanita.
 Se mai lasa sa dea un clocot.
Se serveste fierbinte, cu garnitura din pireu de cartofi sau pilaf de orez, impreuna cu muraturi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu