RSS

miercuri, 13 iulie 2011

VINETE UMPLUTE

Ingrediente:
 4 vinete medii, 150 g orez, 600 g carne tocata amestec (carne tocata porc si vita), 8 rosii coapte, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 100 ml ulei, 300 ml suc de rosii (preferabil bulion de casa, dulce), 100 g cascaval, sare, piper, 1 legatura de patrunjel verde.

Tehnica prepararii:
Vinetele se taie in doua, pe lungime, se scobesc si se scoate miezul din vinete, cu o lingura, lasandu-se un strat subtire pe coaja. Se stropesc cu putina zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza jumatatile de vinete scobite intr-o tava unsa cu ulei.
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in 100 ml ulei , apoi se adauga usturoiul taiat marunt; miezul scobit de la vinete se toaca marunt si se adauga peste ceapa si usturoiul calit, se lasa sa se inmoaie bine, apoi se adauga carnea tocata , se mai lasa la calit putin, apoi se adauga orezul spalat bine, apoi se adauga rosiile curatate de pielite  si tocate, patrunjelul tocat marunt.  Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se lasa la fiert cca 20 minute. La final se adauga bulionul de casa si se mai da un clocot. Se ia de pe foc umplutura si se umplu jumatatile de vinete, se adauga in tava putina apa si putin suc de rosii, sare; peste vinetele umplute se rade cascaval si se orneaza cu rosii proaspete taiate felii, se dau la cuptor cca 30 minute, si, periodic, se stropesc cu zeama din tava.






1 comentarii:

GyM. I spunea...

De sezon :)

Trimiteți un comentariu