RSS

luni, 25 iulie 2011

TORT DE CIOCOLATA SI NUCI


Tortul pe care mi l-am facut anul acesta, de ziua mea.....evident un tort de ciocolata, cu un ornament din flori gustoase, cale si trandafiri ....

Ingrediente:

Pentru blat: 250 g zahar, 250 g miez de nuca, 150 ml apa, 100 g cacao, 8 oua, 25 ml coniac, 1 plic de zahar vanilat
Pentru crema: 200 ml lapte, 2 linguri de faina, 125 g zahar, 50 g cacao, 150 g miez de nuca, 250 g ciocolata amaruie, 200 g unt

Tehnica prepararii:

Pentru blat, se pune la fiert apa cu zaharul, cand da in clocot punem nuca, se lasa 2 minute la fiert , apoi se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat galbenusurile, cacao, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de tort, care a fost tapetata in prealabil cu hartie de copt. Blatul se coace 45 minute la foc mediu.

Nucile se prajesc in cuptor, apoi se macina fin. Se fierbe pe aburi laptele, in care se dizolva zaharul , faina, cacao, si se amesteca bine, pana da in clocot. Cand crema s-a ingrosat,  se stinge focul , se adauga ciocolata si se omogenizeaza. Untul se freaca spuma, se incorporeaza putin cate putin crema racita si apoi nucile.

Blatul de tort se taie in 3 foi orizontale, se umple cu crema si se imbraca de asemenea in crema de ciocolata; se orneaza dupa preferinta si se da la rece.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu