RSS

miercuri, 13 iulie 2011

COZONEL CU UMPLUTURA DE MAC


Ingrediente:
5oua, 1 cana de zahar, 150 g unt, 1 cana si jumatate de faina, 1 praf de copt, 2 linguri de mac, 1 praf de sare, 50 ml cafea

Tehnica prepararii:
Macul se pune la inmuiat in cafea. Se bat albusuile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se adauga treptat galbenusurile batute cu untul topit si racit. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza  si macul inmuiat in cafea, precum si faina impreuna cu praful de copt, amestecand incet, de jos in sus. Se toarna aluatul in forma de copt , unsa cu ulei si tapetata cu faina, se introduce in cuptor si se coace la foc mediu timp de 30-40 minute.
 Se lasa sa se raceasca si se poate servi ornat cu sos de ciocolata sau de caramel.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu