RSS

joi, 22 decembrie 2011

TOCHITURA ARDELENEASCA

Ingrediente:
500 g pulpa de porc taiata cubulete, 200 g pastrama sau sunculita afumata, 2 caciulii de usturoi, 100 ml de vin alb, 1 canita de bulion, 3 linguri de ulei, sare si piper

 Tehnica prepararii:
 Carnea se taie cubulete, pastrama se taie feliute marunte. Intr-o tigaie mai mare se pune carnea la calit in ulei si putina apa, se lasa pana cand carnea isi schimba culoarea. Apoi se adauga pastrama taiata felii.Se adauga apoi sare si piper, putina vegeta, bulionul, se amesteca tot, se pune si vinul alb, iar la final se adauga usturoiul pisat. La final se pot adauga si cateva feliute de ardei iute, optional, pentru un gust mai picant. Sosul se mai lasa la fiert, acoperit, pana cand carnea este patrunsa bine.
 Tochitura se serveste cu mamaliguta calda, cu mujdei de usturoi si cu muraturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu