RSS

sâmbătă, 3 decembrie 2011

CIORBA " BOMBA CU VITAMINE "

Ingrediente:
5-6 cartofi albi, 1 ceapa mare,2 buc patrunjel radacina si 2 buc pastarnac radacina,4 morcovi, 4-5 buchetele de conopida,4-5 buchetele de brocolli, 1 gulie mica, 200 g boabe de mazare , 10-12 buc varza de Bruxelles, 1 pumn de pastai verzi si 2-3 linguri de pastai galbene, 1 ardei gras rosu si 1 ardei gras galben, 1 gogosar, sare, piper , dupa gust, 1 lingura de otet, smantana, 2 galbenusuri de ou, frunze de patrunjel verde,150 ml ulei masline



Tehnica prepararii:
Se curata si se spala bine toate legumele. Morcovul,patrunjelul si pastarnacul radacina, ceapa ,ardeii, gogosarul, cartofii ,se taie cubulete, pastaile si gulia se taie felii subtiri.
Intr-o cratita se pune ulei 150 ml, ceapa taiata marunt se pune la calit cu putina sare si putina boia, cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat cubulete, atat cel rosu cat si cel galben, gogosarul taiat cubulete, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa putin legumele la fiert sa se inmoaie putin, apoi se adauga cartofii taiati cubulete, si se lasa sa dea un clocot. Apoi se adauga pe rand pastaile, varza de Bruxeles, gulia, buchetelele de conopida si brocoli, boabele de mazare, si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt patrunse, se pregateste un amestec de galbenusuri si smantana cu care se drege ciorba.
Se adauga condimente dupa gust, se poate pune si putin bors magic pentru a avea un gust mai acrisor.
Dupa ce a dat un clocot se adauga frunzele de patrunjel taiate marunt.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu