RSS

duminică, 18 decembrie 2011

MAMALIGA CU BRANZA " IN PATURI"

Intrucat preparatul prezentat este foarte simplu si cunoscut de toata lumea, il prezint si eu la mine pe blog....la noi acasa, cand eram copil, era unul din preparatele facute duminica dimineata, caci atunci eram sigur cu  totii la masa....se pare ca istoria se repeta....la fel procedam si noi acum....este una dintre mancarurile favorite ale familiei...duminica dimineata...

Ofer explicatia ca mamaliga "in paturi" inseamna mamaliguta aranjata in straturi de mamaliga, branza si ceva afumatura prajita (in general se face cu slaninuta prajita, insa , mie personal imi place cu pastrama prajita)....caci,...am avut ceva " nestiutori" care credeau altceva....POFTA  MARE !

Se face o mamaliguta potrivita....nici prea tare si nici prea moale.....intr-o craticioara se rumeneste putina pastrama afumata....se pregateste si niste branza framantata sau de burduf...
Intr-un vas de yena se aseaza in straturi mamaliga, afumatura prajita, branza....si tot asa pana sus....apoi se da la cuptor vreo  10  minute.
Se serveste calda, scaldata in smantana si .....obligatoriu.....alaturi de toti ai casei, cu drag adunati in jurul mesei.




 Fetita mea cu una din retele favorite:



 Si semnul de la gradi' care vrea sa zica "mai vreauuuuu"....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu