RSS

sâmbătă, 3 martie 2012

PRAJITURA CIOCOLATINA

Ingrediente:
Blat: 7 oua, 50 ml ulei, 50 ml apa, 5 linguri cafea fina, 10 linguri de zahar,  8 linguri faina, 1 praf de copt
Crema: 6 galbenusuri, 250 g zahar, 150 ml cafea concentrata

Tehnica prepararii:
Pentru blat, se freaca mai intai galbenusurile cu uleiul. Separat, albusurile se bat spuma tare cu apa, un praf de sare si cu praful de copt, apoi se adauga treptat zaharul, se mixeaza bine si apoi se adauga si galbenusurile. Se adauga apoi faina care a fost amestecata cu cacao, cafeaua pudra. Se amesteca bne si se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 50 de minute la foc moderat. Apoi se scoate din cuptor, se lasa la racit si se taie blatul in doua.
Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga cafeaua si se fierbe pe aburi, amestecand continuu, pana devine de consistenta unei budinci.Apoi se lasa sa se raceasca. Separat, se freaca untul spuma , lasat la temperatura camerei si se adauga treptat crema fiarta de cafea.
Se intinde jumatate de crema pe primul blat, se acopera cu al doilea blat, se decoreaza cu restul de crema si se orneaza cu ciocolata neagra rasa. Se da la rece.










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu