RSS

sâmbătă, 3 martie 2012

GOGOSICA FITZOSICA

Ingrediente:
650 g faina alba, 1 pliculet de drojdie uscata (15 grame), 200 ml lapte caldut, 2 oua, 150 g zahar, 100 g unt, 1 lingurita de sare, 2 pliculete de vanilie, 2 esente de rom, coaja rasa de portocale, zahar pudra (pentru pudrat gogosile), ulei pentru prajit

Tehnica prepararii:
Aluatul a fost preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare( mai intai ingredientele lichide, apoi cele solide) : laptele caldut, untul topit( in cuptorul cu microunde -10-15 secunde, sa nu fie fierbinte), esentele, ouale, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, pliculetul de drojdie uscata, coaja rasa de portocala, faina si sarea. Masina framantat si dospit aluatul in total 1ora si 50 minute pe programul Aluat (Dough).
Cand este gata aluatul se scoate din masina de paine, se intinde pe o planseta pudrata cu faina intr-o foaie de 2 cm. Pe foaie se decupeaza cercuri sau diferite forme pentru gogosi. Aluatul ramas in jurul formelor se aduna, se mai framanta putin si apoi se intinde iar si se decupeaza.....si tot asa pana obtinem din tot aluatul gogosi.
Dupa ce s-au decupat formele pentru gogosi se lasa acolo pe planseta 15-20 de minute, sa mai dospeasca putin, sa isi mai mareasca volumul. Apoi, gogosile se pun la prajit, in ulei incins, se rumenesc pe ambele parti si se scot apoi pe o farfurie cu servet care sa absoarba uleiul.
Se servesc calde, pudrate cu zahar.













0 comentarii:

Trimiteți un comentariu