RSS

joi, 31 mai 2012

TORT DIN RULADE CU BRANZA DULCE SI CAPSUNI

Ingrediente:
Pentru rulada: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 250 g gem de capsuni
Pentru umplutura: 350 g de branza de vaci cremoasa , 150 g de zahar pudra, 1 lingura de gris, 300 g de capsuni taiate cubulete, 1 pliculet de zahar vanilat

Foaia de rulada se prepara astfel: se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, apoi se amesteca cu faina. Se intinde aluatul intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul incalzit timp de 8 minute.
Se scoate foaia de rulada din tava si se presara peste ea putin zahar pudra, se intoarce foaia invers si se desprinde hartia de copt.
Foaia de rulada se unge cu gem de capsuni , se taie in jumatate pe orizontala si apoi se  ruleaza ambele blaturi, se lasa 30 minute in frigider la rece si apoi se taie in felii groase cam ca si un deget.
Se imbraca un castron mai adanc cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara  si se tapeteaza fundul si marginile cu felii de rulada, asezate una langa alta. Se pastreaza cateva felii pentru a acoperi crema la final.
Crema se prepara astfel: se amesteca branza cu zaharul, cu grisul, apoi se adauga capsunile si la final zaharul vanilat. Crema astfel obtinuta se toarna in bol intre feliile de rulade. Se asaza deasupra feliile de rulada oprite.
Se introduce tortul la frigider pentru cel putin patru ore.
Se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia.
Se serveste rece.



















ARDEI UMPLUTI CU SOS DE ROSII LA CUPTOR


Ingrediente:
10 ardei  grasi , de forma medie, 1.2 kg carne tocata amestec, 2 canite de orez, 2 cepe albe mari, 1 ceasca ulei, 2 cani de bulion, sare, vegeta, piper,2 linguri de faina pt sos, 1 lingura pasta de rosii, 3 cartofi lunguieti

Tehnica prepararii:
Ardeii grasi se spala bine, se curata de seminte si se pregatesc de umplut. Capacele care se taie de la ardei se spala bine si se lasa deoparte.
Umplutura se face in felul urmator: se taie ceapa marunt, se pune la calit in 150 ml ulei pana se rumeneste, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga orezul , se amesteca bine si apoi se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust, se pune si putina vegeta . 
Cu aceasta umplutura se umplu ardeii; fiecare ardei se umple , dar nu chiar pana sus, se lasa cam de un deget  spatiu gol in ardei, pentru ca in momentul fierberii se umfla orezul si apoi iesie umplutura din ardei afara.
Apoi se asaza intr-o cratita larga ardeii umpluti , cu capacele cu codite puse peste ei,  cartofii curatati si splatai , taiati in 4 pe lungime se asaza intre ardei, pentru ca acestia din urma sa poata sta ridicati.
Separat, se prepara sosul de rosii, mai gros: se pune la calit 1 lingura de ulei, peste care se adauga 2 linguri de faina alba, se caleste putin, apoi se adauga 1 lingura de pasta de rosii, si apoi, dupa ce s-au calit, se amesteca cu bulionul si se fierbe pana se obtine un sos mai gros de rosii.
Peste ardeii umpluti asezati in cratita se toarna sosul si apoi se da la cuptor, unde se lasa la foc mic cam 50-60 minute.
Se servesc calzi, cu smantana si eventual cu ardei iute.








PASTE FAINOASE " HOME MADE"

In aceeasi masinarie speciala, adica in masina de paine, am facut si aluat pentru paste, care a iesit mai mult decat special, iar pentru prepararea lui am folosit urmatoarele ingrediente:
- 500 g faina alba, 4 oua (aprox. 60 g fiecare), 1/2 lingurita sare, 3 linguri de apa.
Ouale se bat bine cu apa si se toarna in cuva masinii de paine. Se aduga apoi faina si sarea, apoi se porneste masina. Daca la un moment dat  se pare ca aluatul este prea moale, se mai poate adauga putina faina pana ajunge la consistenta dorita.
Masina se programeaza pe PASTA DOUGH (aluat pentru paste ), iar la final se obtine cam 600 g de aluat.
Dupa ce gata aluatul, se intinde o foaie pentru a reusi mai apoi sa feliem in ce model de paste dorim.


PIZZA DE CASA CU ALUAT FACUT CU MASINA

Avand in casa un ajutor asa harnic precum e draga mea masina de paine, am preparat si un aluat foarte bun pentru pizza, pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
-300 ml apa calduta, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar,  500 g de faina alba, 1 pliculet de drojdie Dr Oetker (7 grame)
Ingredientele se aseaza in masina de paine dupa cum urmeaza: mai intai se toarna apa calduta, apoi se toarna uleiul, apoi se amesteca intr-un bol faina cu zaharul si cu sarea, amestecul se toarna in masina de paine, iar la final se face o adancitura in faina si se pune drojdia.
Masina de paine se programeaza pe DOUGH (aluat)-programul meu este 1h50min- se obtine un aluat care se intinde usor in tava, peste care se pun sosurile si ingredientele dorite pentru a obtine o pizza de exceptie.






joi, 24 mai 2012

PLACINTE " home made"


Aluat pentru placinte in masina de paine:
40 ml apa, 4 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 550 g faina alba, 1 pliculet de drojdie uscata

Umplutura:
200 g cas de oaie framantat cu sare, 1 legatura de marar, cozi de ceapa verde, 2 oua crude, sare

Dupa ce masina de paine a terminat de framantat aluatul, se scoate pe o planseta pudrata cu faina, se imparte in portii pentru cate o placinta. Fiecare placinta se umple cu branza, se intinde cu sucitorul si apoi se pune la prajit in ulei incins. 
Placintele se scot pe o farfurie cu servet pentru ca sa se absoarba excesul de ulei.
Se servesc calde.








SALATA BULGAREASCA

Ingrediente:
3 rosii, 2 castraveti, 1 ardei rosu si 1 ardei galben, 2 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, 2 oua fierte, 100 g branza telemea, 100 g sunca, 50 g cascaval ras, sare, ulei, otet balsamic

Tehnica prepararii:
Toate ingredientele se taie felii sau cubulete, apoi  salata se condimeneteaza, iar la final se poate adauga cascaval ras deasupra.
Optional se pot adauga si masline.







FRIPTURA DE PORC DELICIOASA


Ingrediente:
10 felii pulpa porc
1 ceapa alba
4 cuburi de supa (pui, vita)
3 catei usturoi
100 ml ulei
250 ml apa daca friptura va fi de porc 

Tehnica prepararii:
Am gasit o reteta de friptura pe reteteculinare.ro si m-am gandit sa o incerc, sa vedem ce iese. 
A iesit delicioasa, precum zice in titlu!

Feliile de pulpa de porc trebuie sa fie groase cam cat un deget. Carnea se condimenteaza.
Se asaza intr-o tava carnea, in mijloc se asaza o ceapa curatata si spalata, ceapa se asaza intreaga.
Cuburile de supa se pun imprejurul carnii ( sau in tava, se pot pune in cele patru colturi ale acesteia). Cei 3 catei de usturoi se toaca marunt (se piseaza) si se presara deasupra feliilor de carne.
Se toarna cei 100 ml ulei si 250 ml apa deasupra carnii si se da totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora si 30 minute la foc domol. In acest timp, apa scade si rezulta o friptura delicioasa .
Ca si garnitura, am ales sa servesc langa friptura cartofi natur si salata de varza.