RSS

joi, 31 mai 2012

ARDEI UMPLUTI CU SOS DE ROSII LA CUPTOR


Ingrediente:
10 ardei  grasi , de forma medie, 1.2 kg carne tocata amestec, 2 canite de orez, 2 cepe albe mari, 1 ceasca ulei, 2 cani de bulion, sare, vegeta, piper,2 linguri de faina pt sos, 1 lingura pasta de rosii, 3 cartofi lunguieti

Tehnica prepararii:
Ardeii grasi se spala bine, se curata de seminte si se pregatesc de umplut. Capacele care se taie de la ardei se spala bine si se lasa deoparte.
Umplutura se face in felul urmator: se taie ceapa marunt, se pune la calit in 150 ml ulei pana se rumeneste, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga orezul , se amesteca bine si apoi se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust, se pune si putina vegeta . 
Cu aceasta umplutura se umplu ardeii; fiecare ardei se umple , dar nu chiar pana sus, se lasa cam de un deget  spatiu gol in ardei, pentru ca in momentul fierberii se umfla orezul si apoi iesie umplutura din ardei afara.
Apoi se asaza intr-o cratita larga ardeii umpluti , cu capacele cu codite puse peste ei,  cartofii curatati si splatai , taiati in 4 pe lungime se asaza intre ardei, pentru ca acestia din urma sa poata sta ridicati.
Separat, se prepara sosul de rosii, mai gros: se pune la calit 1 lingura de ulei, peste care se adauga 2 linguri de faina alba, se caleste putin, apoi se adauga 1 lingura de pasta de rosii, si apoi, dupa ce s-au calit, se amesteca cu bulionul si se fierbe pana se obtine un sos mai gros de rosii.
Peste ardeii umpluti asezati in cratita se toarna sosul si apoi se da la cuptor, unde se lasa la foc mic cam 50-60 minute.
Se servesc calzi, cu smantana si eventual cu ardei iute.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu