RSS

duminică, 22 aprilie 2012

PRAJITURA COCOMAC


Blat: 8 albusuri se bat spuma cu 200 g de zahar tos, se adauga 20linguri de faina, 1 praf de copt, 100 g de mac, 150 g de nuca de cocos, se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt

Foaie: se face o foaie tip dobos din 2 oua: se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de apa, apoi se adauga 4 linguri de zahar, apoi se adauga galbensurile,se amesteca bine si apoi se adauga 4 linguri de faina.Se pune la copt timp de 15-20 de minute.

Crema: 8 galbenusuri se freaca spuma cu 300 g de zahar, se adauga 4 linguri de cafea ness, 150 ml de  lapte, se amesteca bine si se fierbe apoi la bain-marine pana cand devine o compozitie densa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu 300 g de unt.

Ornare: se asaza blatul cu mac si nuca de cocos se pune un strat de crema, apoi se asaza foaia de dobos apoi iar un strat de crema. Deasupra se orneaza cu ciocolata rasa. Se serveste rece.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu