RSS

luni, 23 aprilie 2012

CREMES DE CASA

FOI DE CREMES:

 500 g faina, 3  oua intregi, 6 linguri smantana grasa, 1 lingurita sare; se framanta bine un aluat, care sa fie  moale si bun de intins. Aluatul se lasa putin sa se odihneasca.

500 g de osanza se amesteca cu 300 g de faina,se framanta, apoi se face o rulada mai groasa care se imparte in 4 parti egale.
Aluatul de mai sus, lasat sa se odihneasca,  se intinde si se unge cu o parte din aceasta compozitie.
Se impatura in patru pe aceeasi directie, apoi se intinde mai mult in lumgine se unge cu a doua parte din compozitia cu osanza, se impatura in patru….si asa mai departe pana se termina toate cele patru parti de osanza. Apoi se lasa sa se odihneasca. Aluatul astfel format se imparte in 6 foi pentru cremes.
Foile se intind pe fundul unei tavi mari de aragaz, se inteapa cu furculita din loc in loc si se coc la foc mediu pana devin rumene.Apoi, foile se lasa la racit.

CREMA DE CREMES:

Intr-o cratita teflonata se amesteca 8 galbensuri cu 350 g de zahar tos, se amesteca cu 3 vanilii si cu 220 g de faina. Se subtiaza apoi cu 1.2 litri lapte, se amesteca bine si se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pentru ca sa nu se formeze cocoloase. Crema se fierbe pana se obtine o crema de consistenta foarte densa. Apoi se lasa la racit.

Crema se aseaza in strat gros intre foile de cremes, deasupra se presara zahar pudra si se da la rece. Inaintea servirii se la 5-6 ore la rece.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu