RSS

duminică, 22 aprilie 2012

PASCA CU BRANZA DULCE

Ingrediente:

Aluat:  550 g faina alba, 125 ml apa calduta, 125 ml lapte caldut, 80 g unt topit, 200 g zahar tos, 1 pliculet de drojdie uscata (10-12 g), 3 galbenusuri, un praf de sare, 2 vanilii, 50g coaja rasa de lamaie si portocala

Crema de branza: 500 g branza dulce de vaca, 4 pliculete de zahar vanilat, 2 esente de rom, 20 g gris, 50g de faina alba, 3 oua, 200 g stafide, 4-5 linguri de zahar tos, 2 linguri de coaja rasa de lamaie si portocala

Tehnica prepararii:

Aluatul a fost pregatit cu masina de paine, astfel: in cuva masinii de paine se pun ingredientele, mai aintai se pune apa calduta, laptele caldut, untul topit (caldut nu fierbinte), galbenusurile. Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja rasa de la lamaie si portocala, vanilia. Se amesteca bien prafurile si se toarna in cuva; in mijloc se face o adancitura si se toarna si drojdia uscata; se inchide capacul si se programeaza masina pe programul aluaturi (dough) .

Intr-un bol se pune branza de vaca (de preferat un sortiment mai cremos, care nu lasa zeama), apoi se adauga zaharl tos, esentele, vanilie si rom , stafidele (care in prealabil au fost tinute la inmuiat in sirop de apa cu esenta de rom si zahar vreo 25-30 minute), ouale, coaja rasa de lamaie si portocala. Compozitia se amesteca bine cu un mixer. Apoi se adauga grisul si faina si se amesteca din nou. Daca se doreste se mai poate adauga zahar, dupa gustul fiecaruia (mai dulce sau mai putin dulce ).

Cand aluatul este gata se scoate din cuva masinii si se rastoarna pe o planseta cu faina.
Aluatul se imparte in 2 bucati egale. Din prima parte de aluat se intinde o foaie rotunda care se va aseza pe fundul tavii de copt (tava cu pereti detasabili se imbraca in prealabil in hartie de copt). Foaia rotunda se aseaza in tava si se lasa acolo 20 minute, sa mai dospeasca putin.
Din cealalta parte de aluat , impartita in 3 parti egale, se realizeaza o impletitura din  rulouri de aluat, impletitura care va fi asezata in tava, peste foaia de aluat, sub forma de cerc. Se mai lasa la crescut 35 minute, sa se creeze un spatiu intre impletitua si foaie.
Apoi se adauga crema peste pasca, se unge aluatul cu galbenus de ou si se da la cuptor, incalzit bine in prealabil, pentru 50-55 minute, la foc mediu.
Cand este gata coapta, pasca se poate unge cu putina miere pentru un gust si o aroma deosebita.



















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu