RSS

luni, 7 noiembrie 2011

TORT DE TOAMNA IN HAINUTA DE SARBATOARE

Ingrediente:

8 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1/2 pliculet praf de copt, 2 vanilii, mere felii 200 g, pere felii 200 g, zahar pt caramelizat 250 g, 2 budinci de vanilie, 1 l de lapte

Tehnica prepararii:
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se pun albusurile, apa, praful de copt si se bat bine, pana devine o spuma densa.Se adauga zaharul, si se bat bine in continuare. Apoi se adauga galbenusurile , se amesteca, si spoi se adauga treptat faina, amestecandu-se incet, pentri a deveni o compozitie omogena.


Zaharul pentru caramelizat se pune in cratita pentru tort, la topi, cand devine maroniu se tapeteza peretii cratitei, apoi se adauga untul pana se topeste. Apoi se pun merele si perele felii, apoi se adauga blatul de tort si se pune la copt, cca.5 de minute. Se scoate apoi pe o tava si se lasa la racit.

Separat se prepara budinca de vanilie, se lasa bine la racit si apoi se imbraca tortul cu budinca.
Se decoreaza cu  nuca de cocos colorata.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu