RSS

duminică, 20 noiembrie 2011

CIORBA RADAUTEANA

Ingrediente:
6 ciocanele de pui, 6 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de pastarnac, 1 telina, 1 legatura de frunze de patrunjel, 1 gulie mica,1 ardei rosu si 1 ardei galben, 8 cartofi medii, smantana 250 g , 3 linguri de orez,  2 galbenusuri de ou, 2-3 catei de usturoi, sare, 2-3 linguri de vegeta, 150 ml de ulei, 100 ml de otet, 2-3 lingurite de bors magic cu smantana

Tehnica prepararii:

Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece si putina sare ciocanelele de pui, se spumeaza cand incep sa fiarba; dupa ce dau cateva clocote se adauga pastarnacul, telina, patrunjelul radacina si gulia, se lasa la fiert pana se inmoaie. Cand sunt fierte, se scot legumele si carnea si se pun separat.
Separat, intr-o cratita mai mica se pune la calit ceapa tocata marunt, impreuna cu uleiul 150 ml. Se mai pune si putina apa, si se lasa pana se rumeneste, apoi se adauga ardeii rosii si galbeni tocati marunt, apoi se adauga morcovii taiati cubulete; toate se lasa pana dau un clocot.
Supa ramasa dupa scoaterea legumelor si a carnitei se pune pe foc, cand incepe sa dea un clocot se adauga amestecul de ceapa, ardei si morcovi, se amesteca bine; legumele care au fiert bine in supa (respectiv radacina de patrunjel si cea de pastarnac, gulia si telina ) se pun impreuna intr-un bol si se paseaza bine; pasta obtinuta se adauga in ciorba.
Cand ciorba incepe sa fiarba se aduga cele 3 linguri de orez, apoi se adauga cartofii care au fost curatati si taiati cubulete, se aduga vegeta si sare dupa gust, precum si 100 ml de otet, se lasa toate sa fiarba.Usturoiul se curata si se paseaza bine, apoi se aduga in ciorba.
La final, se face un amestec de smantana cu galbenusurile de ou, care se adauga treptat in ciorba, apoi se adauga borsul magic, si dupa ce a mai dat un clocot se adauga si frunzele de patrunjel tocate marunt.Se mai lasa sa dea un clocot final si apoi se ia ciorba de pe foc.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute si paine de casa, eventual se poate servi si cu mujdei de usturoi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu