RSS

duminică, 7 august 2011

TORT DELICIOS DE CIOCOLATA

Un tort delicios, racoritor, ideal pentru desertul unei mese in familie...


Blat cu cacao:
8 ouă, 8 linguri de apa, 16 linguri făină, 18 linguri zahăr, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 un plic praf de copt , 5 linguri de cacao neagra.
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se pun albusurile, apa, praful de copt si se bat bine, pana devine o spuma densa.Se adauga zaharul, si se bat bine in continuare. Apoi se adauga galbenusurile , se amesteca, si spoi se adauga treptat faina, amestecandu-se incet, pentri a deveni o compozitie omogena. Compozitia de pune la copt intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, tava tapetata in prealabil cu faina si hartie de copt. Se coace la 180 de grade, 45-50 minute.
Dupa ce blatul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 3 felii egale.

Siropul pentru blat:
Un pahar de apă, 150 g de zahăr, cateva picaturi de esenta de  rom, după gust. Cu siropul astfel obtinut se insiropeaza bine feliile din blatul de tort.

Crema:  
 8 oua, 450 g zahar,3 linguri de cacao, 500 ml lapte, 4 linguri de faina,300 g ciocolata menaj,350g de unt, 1 zahar vanilat si putin rom.
Ouăle  întregi se amesteca cu zahărul,cu cacao, apoi dupa ce s-au amestecat bine se adauga laptele, se incorporeaza incet  făina şi apoi toate ingredientele se fierb se fierb la foc mic. In timpul fierberii se amesteca continuu, exact ca la budinca, pentru a evita formarea de cocoloase.  Când începe să se îngroaşe se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata menaj,  zahărul vanilat şi puţin rom.Se mai lasa apoi pana da un clocot, apoi se pune la racit. Dupa ce crema s-a racit de tot, se amesteca cu unt.

Cu crema astfel obtinuta se umple tortul de ciocolata, se lasa putina crema si pentru decor, de asemenea pentru a imbraca tortul pe exterior. La alegere, tortul se poate imbraca si cu frisca. Tortul se da la rece 2-3 ore si apoi se serveste.

1 comentarii:

mona spunea...

buuuun tortul! felicitari si succes la blogareala!

Trimiteți un comentariu