RSS

joi, 31 mai 2012

TORT DIN RULADE CU BRANZA DULCE SI CAPSUNI

Ingrediente:
Pentru rulada: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 250 g gem de capsuni
Pentru umplutura: 350 g de branza de vaci cremoasa , 150 g de zahar pudra, 1 lingura de gris, 300 g de capsuni taiate cubulete, 1 pliculet de zahar vanilat

Foaia de rulada se prepara astfel: se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, apoi se amesteca cu faina. Se intinde aluatul intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul incalzit timp de 8 minute.
Se scoate foaia de rulada din tava si se presara peste ea putin zahar pudra, se intoarce foaia invers si se desprinde hartia de copt.
Foaia de rulada se unge cu gem de capsuni , se taie in jumatate pe orizontala si apoi se  ruleaza ambele blaturi, se lasa 30 minute in frigider la rece si apoi se taie in felii groase cam ca si un deget.
Se imbraca un castron mai adanc cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara  si se tapeteaza fundul si marginile cu felii de rulada, asezate una langa alta. Se pastreaza cateva felii pentru a acoperi crema la final.
Crema se prepara astfel: se amesteca branza cu zaharul, cu grisul, apoi se adauga capsunile si la final zaharul vanilat. Crema astfel obtinuta se toarna in bol intre feliile de rulade. Se asaza deasupra feliile de rulada oprite.
Se introduce tortul la frigider pentru cel putin patru ore.
Se rastoarna pe un platou si se indeparteaza folia.
Se serveste rece.



















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu